2374020107 6938001049 Πεζόδρομος, Κασσανδρεία Χαλκιδικής olialogother@hotmail.com
hero image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
Όλγα Τριανταφύλλου | Υπεύθυνη Κέντρου

 

Η Τριανταφύλλου Όλγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Ηπείρου, με μεταπτυχιακές σπουδές στις «Επιστήμες των Διαταραχών Επικοινωνίας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διαθέτει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στις «Μαθησιακές Δυσκολίες–Δυσλεξία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων–Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Από το 2010 συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων κατάρτισης και εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα πιστοποιητικά επάρκειας σε προγράμματα εναλλακτικής επικοινωνίας όπως PECS, MAKATON και μεθόδους παρέμβασης όπως TEACCH, Intensive Interaction, Palin PCI, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I). Εδώ και ένα χρόνο, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, με ερευνητικό αντικείμενο τις επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών τυπικής ανάπτυξης σχολικής ηλικίας και των παιδιών που είναι στο Φάσμα του Αυτισμού. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στο πρόγραμμα Cygnet, που αφορά την υποστήριξη γονέων και αδελφών για την καλύτερη κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος.

Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, παρέχοντας υπηρεσίες λογοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων καθώς και οργανώνοντας ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων και σχολικής ετοιμότητας, πιστεύοντας ότι μέσα από την ομάδα τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις και θα ενισχύσουν φυσικά τις προσωπικές  τους επικοινωνιακές- κοινωνικές δεξιότητες.